De winter staat voor de deur

de-franse-alpen

Het is bijna winter en dit betekent dat het skiseizoen gaat beginnen. En de vraag is natuurlijk waar in Europa kan je makkelijk en goed skiën? Het antwoord op deze vraag is simpel, namelijk in de mooie Franse Alpen.  De mooie en koude landschap van de koude Franse Alpen biedt de mogelijkheid om wintersport te volgen. Lees het hele artikel om meer informatie te krijgen over de verschillende mogelijkheden.

Wat zijn de Franse Alpen?

De Franse Alpen is he meest bekende berglandschap van Europa. De bergketen strekt zich uit van de Frans Middenlandse Zeekust tot het zuidwesten van de Pannonische vlakte in het Oosten. De bergketen kent een oppervlakte van 200.000 vierkante kilometer. Het gebied wordt voornamelijk in de winter perioden bezocht.

Skiën op een hoogte van 1km

De Franse Alpen kent verschillende lagen. Laag 1 is voornamelijk voor mensen die net zijn begonnen met skiën en snowboarden. Hier krijgen de beginners instructies en aanwijzingen van hun begeleider. Tevens staan er veel restaurants en hotels om de gasten te bedienen. Na ongeveer een week training, kan de beginner zijn eerste stap zetten als young professional. Het is dus tijd voor de derde stap.

Skiën/snowboarden voor gevorderden

Bezoekers met ongeveer drie jaar ervaring mogen naar het hogere gebied van de bergvlakte. De Franse Alpen heeft een avontuurlijk aanbod voor de gevorderde skiërs/snowboarders. Echter is het wel gevaarlijk om naar een te hoog punt te gaan en daar te skiën, omdat lawines vaak voorkomen. avonturen.nl  heeft een uitgebreid aanbod van blogs die over vakantieplekken gaat. Het is namelijk een reisblog.

Vond je het artikel nuttig? Klik dan hier en bezoek de pagina van onze partner en lees meer over hun avontuurlijke vakanties!