Rondje wereld?

Reizen wordt volop gepromoot in de media. Van een wereldreis tot aan een roadtrip: blogs staan er vol mee. Door de toenemende verstedelijking en bebouwing hebben steeds meer mensen de behoefte om toevlucht te zoeken in de natuur om een echt avontuur te beleven. Exotische hotels aan een wit strand of een hout huisje te midden van een dichtbegroeide jungle doen het dan ook enorm goed wat betreft toerisme. Dagelijks worden er tig foto’s geplaatst van mensen die hiken langs een klif of schommelen in de bergen. Vermoedelijk zijn we massaal op zoek naar onze innerlijke arzan. Een bezoek aan bijvoorbeeld de Niagara Falls doen daar goed aan.

Extreme dingen

Cliff jumping, parachutespringen, kitesurfen en zelfs wingsuit flying: allerlei extreme sporten die helemaal in zijn. Toeristen houden ervan, de video’s gaan viraal en men houdt er super toffe herinneringen aan over. Naast de adrenalinekick geeft het ook een inspiratie aan anderen om op avontuur te gaan. Behalve de extreme activiteiten kent de wereld ook extreem voedsel. Mensen over de hele wereld reizen naar bepaalde plekken om een specifiek type voedsel te proberen en ook dit wordt massaal gedeeld. Zo is het mogelijk om een vergulde steak te consumeren bij Nusr-Et – ook wel Saltbae genoemd – en staat Tokyo deels bekend om de insecten die op het menu staan.

Niagara Falls

Realiteit

Heel leuk allemaal, maar men kan zich voorstellen dat zo’n reis niet zomaar gebeurt. Er dient een goede voorbereiding te zijn getroffen, er moet genoeg geld in de kas zitten, een zorgvuldig gekozen gezelschap is altijd aan te raden en uiteraard: er moet rekening worden gehouden met de heersende pandemie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *