Vakantie vieren in een bergachtige omgeving? Reis af naar het Oostenrijkse Karinthië

Karinthië oostenrijk

Nederland is een land dat zonder meer mooie natuurgebieden herbergt. Maar eerlijk is eerlijk, als je echt van ruige berglandschappen houdt, dan kom je in Nederland helaas niet helemaal aan je trekken. Gelukkig is het prachtige Alpenland Oostenrijk binnen een dag te bereiken met de auto. In Oostenrijk zijn er maar weinig gebieden waar bergen niet dominant aanwezig zijn. Bezoek je de regio Karinthië in Oostenrijk, dan reis je zelfs af naar de thuisregio van de Grossglockner, oftewel de hoogste bergtop van het hele land.

Karinthië oostenrijk

Mooie steden en dorpen

Naast enorm veel natuurschoon biedt Karinthië ook het nodige voor liefhebbers van cultuur en architectuur. Wat te denken van bijvoorbeeld de stad Villach. Vooral in en rond de Hauptplatz kun je je met gemak uren vermaken, want het ene pand is hier nog fraaier dan het andere. Elders in Karinthië vind je verder de Burg Hochosterwitz. Dit is een burcht die in de middeleeuwen is gebouwd en qua schoonheid in Oostenrijk eigenlijk z’n gelijke niet kent. Je vindt ‘m bij het dorpje St. Georgen am Längsee. 

Hoe zit het met de wintersportmogelijkheden?

Qua populariteit onder wintersporters kan Karinthië net niet tippen aan de nabijgelegen Oostenrijkse regio Tirol. Toch vind je in Karinthie maar liefst negenhonderd kilometer aan skpistes. Vooral Nassfeld, Heiligenblut en Bad Kleinkirchheim bieden grootse mogelijkheden op het gebied van wintersport, en dan met name skiën. Verder wordt er in deze regio, als de omstandigheden ernaar zijn, volop gelanglaufd en geschaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *