Zomervakantie: het is weer begonnen!

Het is weer juli en dat betekent zomer vakantie in Nederland. De dagen zijn langer en de zon schijnt, mensen zijn vrolijker en vaker buiten. Vanwege de mooie zomers die Nederland de afgelopen jaren heeft beleefd kiezen steeds meer mensen er voor om thuis te blijven of om in Nederland op vakantie te gaan. Natuurlijk blijft een grote groep Nederlanders er voor kiezen hun vakantie periode deels of volledig in het buitenland te verblijven. Voor de mensen die nog twijfelen tussen een vakantie in eigen land of een vakantie over de grenzen hebben voor de voor- en nadelen van beide vakanties nog eens naast elkaar gelegd.  

Vakantie in eigen land 

Vanwege het veranderende klimaat en de warmere zomers kiezen steeds meer Nederlanders er voor om hun vakantie in Nederland te blijven. Veel jonge stellen kiezen er voor aan hun nieuwe woning te werken in de vakantie periode. Veel jonge gezinnen blijven vanwege hun kinderen liever in Nederland omdat reizen met jonge kinderen als lastig wordt gezien. Daarnaast is de korte reistijd bij een binnenlandse vakantie een vaak genoemd voordeel.  

Vakantie over de grenzen 

Een grote groep Nederlanders kiest er voor om hun vakantie periode in het buitenland te verblijven. Deze mensen hebben bijvoorbeeld een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk of kiezen er voor om met het vliegtuig naar Spanje, Turkije of een ander zonnig oord te vliegen. Weer een andere groep Nederlanders houdt helemaal niet van de hitte en kiest er juist voor de vakantie periode naar een koele locatie zoals het mooie IJsland te gaan. De voordelen van een vakantie in het buitenland is dat je er echt even helemaal uit bent. Neem nu een vakantie in Frankrijk. Frankrijk is goed aan te rijden vanuit Nederland waardoor het mogelijk is om met eigen vervoer in de mooie omgeving van Zuid-Frankrijk te vertoeven. Zie je uzelf al zitten met een wijntje aan het terras van uw vakantiehuis in Zuid-Frankrijk aan de rand van een zwembad. Vakantiehuis Zuid-Frankrijk nodig? Boek dan eenvoudig online!